Dankzij een Tachograaf

Rij- en rusttijden in beeld

Tachograaf

Het is belangrijk dat uw chauffeurs zich houden aan hun rij- en rusttijden en dat ze een correcte snelheid hanteren. Dit alles kan u opvolgen met een tachograaf.

Als u een tachograaf koppelt aan uw TomTom tracking unit voldoet u meteen ook aan alle wettelijke aspecten. Onze tracking units verzamelen namelijk alle data en sturen die realtime door. Hierdoor is alle info van de tachograaf onmiddellijk beschikbaar en voldoet u aan alle wettelijke verplichtingen.

Genereer rapporten van de doorgestuurde data of download info rechtstreeks uit uw toestel.

Tachograaf - tomtom - ARC - rij- en rusttijden
Tachograaf - rapport - rij- en rusttijden

Dowload gegevens uit uw tachograaf

Vanaf nu hoeft u geen complexe handelingen meer te stellen om informatie te verkrijgen uit uw tachograaf.

Bij ARC werken we met remote downloads, dat wil zeggen dat u vanop afstand informatie vanuit de tachograaf op uw scherm kan lezen. Zo hebt u een overzicht van al uw chauffeurs, hun gewerkte uren en snelheidsovertredingen.

U kan deze gegevens ook laten analyseren of archiveren zodat u deze kan opvragen wanneer u dit wenst.

Voldoe aan alle wettelijke aspecten

Een digitale tachograaf is wettelijk verplicht en daar komt heel wat administratie bij kijken.

Daarom voorziet ARC uw tachograaf van een externe downloadfunctionaliteit met automatisering. Zo worden uw gegevens automatisch doorgestuurd en bent u er zeker van dat uw gegevens steeds op tijd doorgestuurd zijn naar de bevoegde instanties. Op deze manier bent u wettelijk in orde en kan u uw gegevens vergelijken met de actuele Europese en nationale prestaties.

tachograaf rij-en rusttijden in beeld
Realtime beheer - Tachograaf rij- en rusttijden

Real time beheer

De tachograaf stuurt zijn informatie continu door naar uw kantoor zodat u ten alle tijden een zicht hebt op de rij- en rusttijden van uw chauffeurs.

Speciaal voor trucks is er het truck navigatiesysteem van TomTom Telematics. Dit systeem geeft een indicatie of een waarschuwing wanneer de chauffeur moet rusten of te snel rijdt. De chauffeur kan meteen inspelen op de melding door zichzelf aan de kant zetten of zijn snelheid aan te passen.

Vraag meer info aan

Vul het onderstaand formulier in. Zo kunnen we u contacteren om een passende oplossing voor uw bedrijf te bespreken.